Een coatingvloer is een meerlagen systeem wat in dunne rollagen wordt aangebracht.
Een coatingvloer heeft een gemiddelde laagdikte van 1 millimeter, door de geringe laagdikte van een coating blijven oneffenheden uit de ondervloer zichtbaar, dit in tegenstelling tot een gietvloer. Coating kan op verschillende ondergronden worden toegepast, in de meeste gevallen gaat het om beton.

De eigenschappen van een vloercoating is sterk afhankelijk van de materiaalsoort in de coating. Dat betekent dat wij twee soorten coatingvloeren kennen, Epoxy en Polyurethaan vloeren.

Wanneer moet u een vloer coaten?
Bedrijfsvloeren worden vaak zwaarbelast door zware machines en voertuigen. Een extra coating laag zorgt dat de levensduur wordt verlengd.

Waarom is een beschermende laag voor uw vloer zo belangrijk?

  • Hygiëne. De vloer wordt strak en naadloos afgewerkt. Hierdoor krijgt vuil, schimmel of vloeistof minder kans uw vloer aan te tasten.
  • De vloer is resistenter waardoor deze langer mee gaat.
  • De vloer is makkelijk te onderhouden door de waterbestendigheid van de vloer.
  • De vloer is leverbaar in vrijwel alle kleuren.
  • Het aanbrengen van een vloercoating is veel voordeliger dan het laten leggen van een volledig nieuwe vloer.

Welke eigenschappen verwacht u van uw vloer?
Vloercoating heeft zoveel mogelijkheden dat een standaard aanpak niet aanwezig is. Belangrijk is dat wij met u onderzoeken welke eigenschappen voor uw vloer van belang zijn. Wat is de doelgroep die gebruikt maakt van de vloer? Is een hoge hygiëne vereist? Werkt de gebruiker veel met chemicaliën? Dat zijn allemaal vragen die van belang zijn om te bepalen wat het doel is van de vloercoating.

Enkele voorbeelden

1. Hygiëne voorschriften
Geschikte coating: Gecertificeerde HACCP-vloercoating. Deze zorgen ervoor dat bacteriën en schimmels niet aan de vloer kunnen hechten. De vloer is resistent tegen voedselvlekken, oliën, vetten en agressieve schoonmaakmiddelen.

Voor wie geschikt?
Bedrijfskantines, horecagelegenheden, voedsel- en zuivelindustrie, gezondheidscentra en zwembaden.

2. Loopcomfort voor de doelgroep
Geschikte coating: Polyurethaan vloercoating/PU-vloercoating

Polyurethaan vloeren zijn zachter en flexibeler waardoor ze aangenamer aanvoelen om over te lopen. De PU-vloercoating zorgt voor een warme en glanzende afwerking en is daarnaast zeer afwerend tegen vuil en vloeistoffen.

Voor wie geschikt?
Fabrieken en magazijnvloeren, openbare gebouwen, kantoren, showrooms, musea of woonkamers.

3. Mechanische en chemische resistentie
Geschikte coating: Epoxy vloercoating

Coatings op basis van epoxyhars zorgen voor een zeer harde vloer. Epoxy zorgt ervoor dat de coating afwerend is tegen vuil, vloeistoffen en bestendig is tegen allerlei chemicaliën. Door de harde en duurzame coating is de vloer ook voor ruimtes met hogedruk van machines en zwaar transport zeer geschikt.

Voor wie geschikt?
Magazijnvloeren, parkeergarages, werkruimtes, fabrieken, vloeren in de industriële sector.

Toegevoegde eigenschappen voor uw op maat gemaakte vloercoating
Wij bieden u de mogelijkheid voor aanvullende op maat uitgevoerde eigenschappen. Hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een extra toplaag op de vloercoating. Zo’n toplaag biedt u meer veiligheid en bescherming. Een van de meest door ons aangebrachte toplagen is een antislip laag.
Om vallen en uitglijden door een gladde vloer te voorkomen, wordt gekozen voor een antislipvloer. Deze is namelijk zeer geschikt voor het bedrijfsleven, badkamers, zwembaden en verzorgingstehuizen.

Kortom: Laat het ons weten welke wensen u heeft. Wij staan voor u klaar!