Welk advies geven wij m.b.t. het onderhoud aan uw gietvloer?
Een gietvloer is voor u een investering. Om zo lang mogelijk te genieten van deze investering is onderhoud net zo belangrijk. Daarbij geven wij u graag een aantal tips waarmee u de vloer in de beste conditie houdt en waarmee u de levensduur optimaliseert.

Enkele tips

 • Laat uw gietvloer minstens zeven volledige dagen uitharden voordat u hem chemisch belast of in aanraking laat komen met vocht.
 • Gebruik bij de entrees schoon- en droogloopmatten zodat u vervuiling van zand zo veel mogelijk vermijdt.
 • Inspecteer uw vloer regelmatig op de aanwezigheid van vuil en vlekken zodat u deze tijdig kunt verwijderen.
 • Reinig uw vloer regelmatig op de voorgeschreven manier en gebruik reinigingsproducten die geschikt zijn voor uw vloer.
  • Gebruik geen zeep- of polymeer houdende producten. Deze producten laten een residu achter op uw vloer dat het schoonmaken van de vloer op lange termijn zal bemoeilijken.
  • Gebruik geen schuurmiddelen. Schuurmiddelen bekrassen de toplaag. Deze krasvorming bevordert de aanhechting van vuil op de vloer waardoor de vloer moeilijker schoon te maken is.
 • Gebruik de juiste meubelbeschermers. Voor meer informatie over toepasbare meubelbeschermers verwijzen wij u naar scratchnomore.nl.
 • Verschuif geen zware voorwerpen over de vloer. Dit veroorzaakt mogelijk krasvorming.
 • Plaats geen natte spullen op de vloer. Vochthoudende materialen zoals hout, rubber of leer kunnen vlekken veroorzaken.
 • Voorkom weekmakers (deze zijn o.a. verwerkt in banden) op de vloer, deze veroorzaken vlekken.

Welk advies geven wij m.b.t. het onderhoud aan uw coating vloer?
Het onderhoud van een naadloze coating vloer bestaat vooral uit de reiniging ervan. Een stofdoek of vochtige doek of een zachte bezem is voldoende om stof en vuil van het oppervlak te verwijderen. Uiteraard neemt het voor u veel tijd in beslag als u een groot oppervlak moet schoonmaken. Een boenmachine of van een veger met een breder oppervlak is daarbij een oplossing.

Hoe verwijdert u streep vorming?
Het kan voorkomen dat er strepen op de vloer te zien zijn. Deze kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door schoenen. Deze strepen zijn gelukkig heel gemakkelijk weg te nemen. U kunt de streep met een vochtige doek verwijderen en eventueel daarvoor een speciaal voor de vloer bestemd schoonmaakmiddel gebruiken. Maak in elk geval geen gebruik van een agressief schoonmaakmiddel of van bleekmiddel. Het is eveneens af te raden om een schuursponsje te gebruiken, want dat kan voor een doffe plek zorgen.

Welke onderhoudsmiddelen moet u gebruiken?
Onderhoudsadvies richt zich vooral op de schoonmaak van uw gietvloer of andere naadloze vloer. Flōrō vloerenspecialist geeft adviezen over de schoonmaak en het onderhoud en kan daarvoor bepaalde schoonmaakmiddelen aanbevelen. In veel situaties volstaat het ook om bijvoorbeeld vetvlekken te verwijderen met warm water in combinatie met een zachte zeep. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met Flōrō vloerenspecialist.